Geschiedenis

Van ''De Beurs'' tot ''De Dijk''

In 1890 werd in het pand Haven 108 cafe 'De Beurs' geopend door Leendert Spaander. Hij gaf zijn naam later aan het inmiddels welbekende Best-Western hotel Spaander, eveneens gelegen aan de dijk van Volendam.

Beneden was de 'limekit' gevestigd. De limekit was een op zichzelf staand cafe met als inventaris niet meer dan 4 muren, enige banken en een paar tafels. Dagelijks werd er 24 uur overwegend jonge jenever met suiker genuttigd, bier werd met mate gedronken. Toendertijd kende men namelijk nog geen sluitingstijden. De Limekit had, mede daardoor, een twijfelachtige reputatie.

Het cafe werd in 1954 verkocht aan Jaap Schilder (De Bok) en omgedoopt in Restaurant Schilder. Omdat in Volendam bijnamen gebruikt werden om de dorpsbevolking helderheid te verschaffen in de vele identieke familienamen - Dat is nu overigens nog steeds gebruikelijk - was het hoofd van het gezin beter bekend als Jaap de Bok. Het borreltje bij de Bok was dan ook lange tijd spreekwoordelijk in Volendam. In 1976 verkocht Jaap het cafe aan zijn broer Jan. Men bleef in de volksmond echter spreken van ''het borreltje bij Jaap de Bok''.

In maart 1994 nam Kees Sier met zijn vrouw Bep- reeds de eigenaren van het naburige ''bar De Molen''- het cafe over van Jan Schilder.

Kees en Bep gaven het pand niet alleen zijn huidige uiterlijk, ook doopten zij de naam van het bedrijf om in ''Cafe De Dijk''. Dit vanwege de ligging. Cafe De Dijk werd onder de vleugels van Kees en Bep al snel Grand Café, waar ook steeds meer aandacht werd besteed aan de dis.

Op 1 maart 2002 werd het pand aan de haven overgenomen door Danny van Noorden. Hij besloot de dis van het grand café nog verder uit te werken.

''Grand cafe De Dijk'' werd ''De Dijk'' die hij nu samen runt met Roos Koning en troonopvolger Ger van Noorden, en U zult het merken: met uitstekend resultaat!

Reserveren

78+= *

De Dijk

Openingstijden

7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur

Lunch
ma. t/m vr. van 11.00 tot 17.00 uur
za.en zo van 11.30 tot 17.00 uur

Diner
ma. t/m vr. van 17.00 tot 22.00 uur
za.en zo van 17.30 tot 22.00 uur

Panorama

Helaas is de panorama niet op mobiele apparaten te bezichtigen.

Maandspecials

Broodje
van de week:

Kijk voor ons meest actuele broodje van de week bij ons op het krijtbord in De Dijk.

Pasta
van de
week:

Kijk voor ons meest actuele pasta van de week bij ons op het krijtbord in De Dijk.

Wijn
van de
maand:

Kijk voor ons meest actuele wijn bij ons op het krijtbord in De Dijk.

 
 
 

Social media